Curs de nutritie si bucatarie vegana

De ce aţi avea nevoie de acest curs de nutriție și bucătărie vegană?

Acest curs de nutriţie si bucatarie a aparut din dorinţa de a transmite semenilor ceea ce eu am descoperit. Aşa cum în domeniul sănătăţii există legi sigure, neschimbătoare care condiţionează sănătatea şi boala pentru plante, animale şi oameni, fapte şi legi care sunt deasupra oricărei dispute, păreri şi preferinţe, tot aşa am ajuns să realizez şi eu că aceste legi m-i se aplica şi mie chiar daca vreau sau nu.

Interesant e că multe dintre aceste informaţii sunt foarte vechi, atât de vechi încât se pare că au fost uitate de cei care intră în mileniul al treilea. Altele sunt prea noi, se pare, atât de noi încât n-a fost timp să ajungă la urechile tuturor, nici la urechile medicilor atât de ocupaţi cu diagnosticul şi tratamentul bolnavilor încât nu prea le rămâne timp pentru medicina preventivă.

Din acest motiv îndrăznim să prezentăm aspectele vitale sau insuficient cunoscute conştienţi că uneori acestea şochează căci implică nu numai nişte informaţii ci şi gusturile noastre la care ţinem atât de mult.

Câte boli, invalidităţi şi decese s-ar putea evita dacă ne-am strădui să ne conformăm legilor sănătăţii şi dacă am pune în practică adevărurile cunoscute! De aici şi ideea acestui curs de nutriţie!

Desigur, le putem ignora, le putem viola, putem crede că ar trebui urmate doar de vecina… Pentru un timp s-ar putea să credem că indiferenţa e bună şi în acest domeniu. S-ar putea ca datorită unei moşteniri norocoase ziua socotelilor să întârzie, dar ea va veni căci e la fel de sigură ca gravitaţia. Fiecare aspect al stilului de viaţă are consecinţe nu numai asupra noastră ci şi asupra urmaşilor noştri.

Epidemiologia secolului XXI a dezlegat taina demonstrându-ne că majoritatea bolilor moderne (afecţiuni cardio-vasculare, cancer, diabet, obezitate) sunt datorate stilului de viaţă. În fond ele sunt boli ale belşugului: prea multă mâncare, prea multă băutură, prea mult fumat şi prea puţină mişcare, iar medicii tratează simptomele! Oare n-ar fi timpul să tratăm şi cauzele?

Cel puţin în ţările industriale soluţia pentru majoritatea problemelor de sănătate nu depinde de medici, de progresul tehnic sau de calitatea spitalelor. Azi sănătatea noastră e determinată în mare măsură de alegerile stilului de viaţă, de moştenirea noastră şi de mediul în care trăim.

Deoarece nu ne putem alege părinţii şi nici nu ne stă în puterile noastre să creăm un mediu înconjurător ideal sănătatea populaţiei din zilele noastre depinde în primul rând de ceea ce suntem dispuşi să facem pentru noi înşine în special în ceea ce priveşte hrana, băuturile, activitatea fizică şi faptul că fumăm sau nu. Fără a desconsidera realizările şi posibilităţile medicinii moderne trebuie să ne obişnuim cu gândul că NOI suntem răspunzători de sănătatea noastră şi că NIMENI nu va face pentru noi ceea ce putem şi ceea ce ţine de noi să facem.

Cineva a spus că a început studiul medicinii cu intenţia fermă de a-i ajuta pe oameni să rămână sănătoşi. La absolvire a observat că în loc de a deveni expert în sănătate a ajuns expert în boli.

Aruncând o privire asupra principalelor cauze de mortalitate de pe glob ajungem la trista constatare că progresele medicinii moderne n-au diminuat progresul bolilor ucigătoare.
Concepţia că bolile societăţii apusene sunt legate de stilul de viaţă şi că ele se pot preveni fiind chiar reversibile constituie cea mai importantă descoperire a secolului XXI.

Tematica şi activităţile cursului de nutriție si bucătărie vegană:

  1. Analiza factorilor care contribuie la sănătatea omului: introducere în gătitul sănătos,  nutriţie (*glucide, lipide, proteine, vitamine, minerale), apă, aer, soare, exerciţiu fizic,  odihnă, încredere în Dumnezeu (fără a face prozelitsm în vre-un fel, va asigur).

  2. Demonstraţii practice si retete diverse de preparare a hranei vegane

  3.  Degustarea preparatelor

  4.  Gătit la faţa locului: tehnica de pregatire propriu-zisă + – finalizarea acesteia.

Durata cursului de nutriţie: 12 săptămâni – o data pe saptamana 17:00 la 19:00 (in fiecare Marti)

Investiţie: Timpul dumneavoastra (deci este gratuit!)

IMG_9502-1820

PS: Pentru a vedea mai multe imagini cu momentul festiv de incheiere al cursurilor noastre,  dati click pe imaginea de mai sus sau pe link-ul de mai jos:

PENTRU A ACCESA FORMULARUL DE INSCRIERE

MERGI IN JOSUL PAGINII

UPDATE !!! Vrei si tu?

curs de nutritie si bucatarie vegana

Fiindca locurile pentru sesiunea Ianuarie- Martie s-au ocupat in decurs de 1 saptamana, fiind foarte multi doritori, te invitam sa te inscrii din timp pentru urmatoarea serie de cursuri.

curs de bucatarie vegana

UPDATE 17\08\2016! Aşteptăm înscrierile d-voastră pentru o sesiune de exceptie cu Dr. Chirila Cristian – Rezid. specialitate Diabet, nutriţie şi boli de metabolism. Următorul curs va începe pe 20 Septembrie 2016.

inscrie-te 4

UPDATE 16\11\2016

Inscrie-te si fii partea a echipei Cris. Alaturi de noi veti descoperi tainele artei culinare vegane!

Completeaza FORMULARUL de mai jos dand click pe imagine.

inscrie-te-5

UPDATE 15 Martie 2017

Urmatorul curs de nutritie va incepe pe 25 Aprilie 2017, ora 17:00!

Pentru inscriere, acceseaza imaginea de mai jos, sau da click aici.

UPDATE 16.08.2017 – Incep inscrierile pentru cursul de nutritie!

Cu mare drag a venit si acest moment, cand marcam deschiderea inscririlor pentru cursul nostru de bucatarie sesiunea Toamna 2017.

Pentru a va inscrie, completati formularul de inscriere de aici, sau dand click pe imagine.

 

UPDATE! 29.09.2018 Incepem cursul urmator pe 09 octombrie!!!

Pentru inscrierea la cursul de bucatarie seria toamna 2018 va rugam sa ne contactati la Nr: 0741470396 (Magazinul Bio Cris) pentru a lasa datele d-voastra de inscriere, sau personal in cadrul magazinului. Pentru detalii program de lucru accesati: http://www.biocris.ro/contact/

Va asteptam!