Our Story

Să presupunem că pentru un motiv sau altul sunteţi lipsit de mâncare câteva zile şi sunteţi prea slab, chiar pentru a vă mişca. Puteţi fi erudit, bogat, dar nimic din ceea ce ştiţi sau posedaţi nu poate egala fructul sau bucata de pâine pe care o puneţi în gură: o îmbucătură şi reînviaţi!

Cunoscând mecanismele hrănirii, un iniţiat începe prin a se reculege, rămânând tăcut şi închinându-şi gândurile Creatorului. El mănâncă încet şi mestecă bine fiindcă pentru elementele subtile ale hranei, gura este ceea ce este stomacul pentru părţile ei grosiere. Iniţiatul ştie că odată cu hrana se hrăneşte şi cu sentimente şi emoţii, de aceea el se concentrează asupra mâncării cu dragoste, simţindu-se prin aceasta fericit şi împăcat, în armonie cu Natura. Pentru el mâncarea este o manifestare a lui Dumnezeu, aşa că el încearcă să vadă toate aspectele sale: de unde vine, ce conţine, ce calităţi are, ce entităţi au îngrijit-o. Mintea îi este preocupată de aceste lucruri în timp ce el extrage energia vitală din mâncare. O masă luată în asemenea condiţii nu vă va îndemna să dormiţi, din contră, vă veţi simţi în formă, lucid şi gata de lucru.

Restaurantul Cris s-a născut din dorinţa de a oferi semenilor o alternativă de alimentaţie mai sănătoasă. În acest cadru, promotorii regimului vegetarian vă oferă un meniu impresionant şi plin de surprize, bazat pe preparate exclusiv vegetale.

Detaşarea din peisajul binecunoscut al restauantelor nu se opreşte aici: în acest spaţiu nu se fumează şi nu se servesc băuturi alcoolice sau sucuri chimice. Mai mult, atmosfera calmă, subliniată discret cu sonorităţi clasice favorizează deconectarea şi savurarea preparatelor excepţionale. Şi nu în ultimul rând, cine are deschiderea necesară, va gusta aici o hrană mult mai subtilă…

Deschiderea unui restaurant are de obicei o motivaţie comercială. Orice patron este interesat în primul rând de profitul instituţiei ce o coordonează. Contrar acestei realităţi Restaurantul Cris a luat fiinţă din dorinţa sinceră ca oamenii să poată consuma o hrană sănătoasă.

Ca unul care a fost cândva pacient acuzând probleme grave de sănătate, propus pentru intervenţie chirurgicală mă bucur acum de sănătate datorită schimbării stilului de viaţă şi în mod deosebit schimbării modului de alimentaţie.

Neputând lăsa sub tăcere secretul pe care l-am aflat, dorind ca semenii mei să cunoască o “reţetă” pentru multele lor suferinţe am hotărât să-mi schimb profesia şi să deschid un restaurant vegetarian în oraşul meu.

Satisfacţia pe care o am nu este datorită câştigului care mi-l aduce acest local, acesta nefiind nicidecum spectaculos pentru că oamenii sunt necunoscători încă în ce priveşte beneficiile unei diete vegetariene.

Simt însă o pace sufletească, un simţământ al unei datorii cel puţin parţial împlinite când ştiu că o parte din oameni au posibilitatea să mănânce sănătos, să înveţe să gătească hrană sănătoasă, să înveţe să trăiască bine şi să se bucure de viaţă.

 

Florian Chirilă
administratorul restaurantului vegetarian Cris

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *